Hooggevoeligeid

Als je erg gevoelig bent dan komt alles heel intens bij je binnen. Dit geldt voor prikkels van buitenaf zoals geluid, licht en drukte om je heen. Maar het geldt even zo goed voor je eigen gevoelens en gedachten. Doordat je zo een gevoelig zenuwstelsel hebt, kun je daar last van ondervinden waardoor je lichamelijke en psychische klachten ervaart, zoals vermoeidheid, overprikkeling en pijn in (delen van) je lichaam.

Herken jij jezelf hierin

 

 • Als je op een drukke plek bent met veel andere mensen, dan lijkt het soms alsof je hoofd overloopt. Overal hoor je stemmen en geluiden en doordat er zoveel op je af komt heb je moeite om je te kunnen focussen. Een gesprek voeren in deze situatie vraagt bakken met energie van je.

 • Op het moment dat jij teveel prikkels te verwerken hebt, kun je niet goed meer helder nadenken. Je reageert kortaf en je wilt het liefst vluchten naar een hutje op de hei om op adem te kunnen komen.

 • Als je zo oververmoeid raakt door het niet kunnen verwerken van indrukken, heb je veel sneller de neiging om in alles het negatieve te zien en zelfs neerslachtig te worden. Simpelweg, omdat je dingen niet meer kunt overzien.

 • Je vraagt je serieus af hoe andere mensen heel ad rem kunnen reageren in een gesprek, waar jij de grootste moeite hebt om eerst de reactie van de ander te kunnen verwerken alvorens je überhaupt kunt reageren.

 • Jouw interne batterij lijkt wel van een heel slecht merk te zijn, het is zeker weten geen Duracel! Hoe irritant is het dat je er steeds opnieuw achter komt dat jouw batterij veel sneller leeg is dan die van een ander?

Hoe zou het voor je zijn als je weet hoe jij door de dag heen je rustpunten kunt creëren, zodat je niet langer over jouw grens heen gaat van wat je op dat moment aan kunt?

Dit zou jou zovéél opleveren, omdat je dan niet langer hoeft te doen alsof alles goed gaat met je, terwijl van binnen de alarmbellen afgaan dat je het niet langer trekt.

En hoe zou het zijn als je weet dat jij op een hele simpele manier je niet-helpende gedachten kunt loslaten die je de hele dag bewust en onbewust opslaat?

Als jij beter weet om te gaan met je gevoeligheid kun je oprecht luisteren naar de mensen om je heen, zonder dat je het gevoel hebt dat je eigen hoofd al te vol zit.

Je bent veel beter in staat aan te voelen wat goed voor je is en waar je weet van jezelf waar jouw behoeften liggen.

Situaties overvallen je minder, omdat je door middel van simpele oefeningen hebt geleerd je rust te bewaren door dicht bij jezelf te blijven.

Daarbij komt dat als jij in staat bent om negatieve, niet-helpende gedachten beter los te laten, je veel meer kunt gaan genieten van alles en iedereen om je heen.

Je hebt dan weer ruimte in je hoofd voor nieuwe inzichten en je benadert dingen vanuit positiviteit.

Dit is mogelijk als je het traject van Sensitief en Bewust volgt. Wat houdt het in?

 • In het eerste gesprek bespreek ik met je waar precies jouw aandachtspunten liggen en stellen we doelen op waar we de komende sessies aan gaan werken.

 • Het traject uit  8 coaching gesprekken van 1,5 uur waarin we gaan werken aan jouw persoonlijke leervragen die je hebt met betrekking tot jouw hooggevoeligheid.

 • Je krijgt van mij opdrachten mee, zodat je tussen de sessies door kan blijven werken aan jouw doelen waardoor je optimaal kunt profiteren van het traject.

 • Daarnaast bied ik jou twee gratis video’s aan met oefeningen om je nóg beter te leren ontspannen.

Aan het einde van het traject ga jij naar huis met:
 • Kennis en inzicht over de invloed van jouw gevoeligheid op jouw leven.

 • Je weet hoe je jouw gevoeligheid kunt inzetten als kracht waardoor je er profijt uit haalt in het dagelijks leven.

 • Je krijgt handvatten om je hoofd weer leeg te krijgen op het moment dat je overprikkeld raakt.

 • Je bent in staat om er voor anderen te zijn zonder dat dit ten koste gaat van jezelf.

 • Je kunt beter omgaan met stressvolle situaties die veel van je vragen.

 • Je kunt oprecht meer genieten van je gezin en je vriendschappen.