Search

Blijf bij jezelf


De wereld is vol van mensen die om, welke reden dan ook, niets met jou hebben. Het maakt niet uit wat je zegt, wat je doet of juist niet doet. Wat je ook probeert, ze mogen je niet. Je kunt er veel tijd in steken om deze mensen jouw waarde te laten zien. Jij voelt als (hoog) gevoelig persoon haarfijn aan als mensen niets met jou hebben. Je merkt het aan alle subtiele signalen die ze afgeven, zowel in lichaamstaal als in woorden.

Dit kan je enorm raken als je niet begrijpt waar deze houding van de ander vandaan komt.

Het doet zeer als mensen je niet op waarde weten te schatten. Misschien ga je zelfs twijfelen aan jezelf en blijf je erover piekeren. Ergens zou je er alles voor over hebben om erachter te komen wat ervoor nodig is om deze mensen aan jouw zijde te krijgen.

Laat het los en stop om hier nog langer je energie aan te geven!


Want de wereld is óók vol van mensen die ontzettend veel van je houden, die je kracht zien, die je het beste toewensen en die graag in jouw nabijheid vertoeven. Dit zijn jouw mensen!


" Niet iedereen mag mij, maar ik mag ook niet iedereen en dat mag."

Verspil geen waardevolle tijd en energie om mensen te overtuigen dat jij goed genoeg bent en even waardevol bent als zij. Deze mensen die niet jouw mensen zijn, zullen dit waarschijnlijk niet gaan inzien om de simpele reden dat zij anders denken dan jij... En dat mag.

En dat maakt jou niet automatisch een minder waardevol persoon.


Probeer hen niet te overtuigen om mee te lopen op jouw pad, want dat werkt niet. Ieder mens heeft zijn of haar eigen pad te lopen en dat is helemaal oké.

Ieder heeft zijn eigen ervaringen nodig om stappen te maken op zijn eigen, unieke pad. Als deze ervaringen missen kunnen mensen onmogelijk het inzicht krijgen wat hierbij hoort.

Het is als iemand waarschuwen dat er een trein aan komt als de ander helemaal niet weet dat er een trein rijdt.

Het zal je alleen maar energie kosten en je zult er weinig tot niets voor terug krijgen. Jij bent niet waardevol voor hen, maar zij ook niet voor jou.

Jij hoeft niets met hen en zij niets met jou, Dat mag je gewoon accepteren en vervolgens loslaten.

Wees vriendelijk tegen hen en laat ze met alle respect aan je passeren. Ga ieder je eigen weg. Zoek de mensen op die jou wél waarderen en die jij zelf waardeert. Zij zullen je accepteren voor wie je bent.

Blijf dus altijd jezelf en verander wie je bent niet voor een ander, want je bent prachtig in je eigen uniciteit!


Zou jij nog beter willen leren hoe je om kunt gaan met mensen die jou met je (hoog) gevoeligheid niet begrijpen? Want hoe fijn is om het handvatten aangereikt te krijgen waardoor je minder snel van slag bent als je zoveel voelt van een ander?


Ik kan jou deze handvatten bieden door inzicht te geven in jouw gevoeligheid en praktische tips aanreiken hoe je om kunt gaan met je (hoog) gevoeligheid.

Hierdoor zul je stabieler in het leven staan en meer rust voelen in situaties die overweldigend zijn door alles wat je voelt.


Als je erachter wilt komen of ik iets voor je zou kunnen betekenen dan kun je je aanmelden voor een gratis sessie via mijn website www.uniek-trainingencoaching.net of via het mailadres info@uniek-trainingencoaching.net.16 views0 comments

Recent Posts

See All