Search

DrijfverenDeze keer geen informatieve content in dit blog over (hoog) gevoeligheid zoals je van mij gewend bent. Nee, dit keer wil ik je meenemen in mijn proces van het tot stand komen van mijn praktijk, het 'hoe' en ' waarom' en dat begint, vanzelfsprekend, bij mij als persoon.

Mijn praktijk is niet zomaar uit de lucht komen vallen, dat snap je. Eronder zit een diep verlangen en dat wil ik graag met je delen.


Zoals ik in eerdere blogs heb geschreven ben ik zelf hooggevoelig. Ik ben mijzelf hier echt bewust van geworden toen ik het boek van Elaine Aaron had gelezen. Ik weet het, dit klinkt afgezaagd, omdat bijna ieder (hoog) gevoelig persoon haar boek(en) heeft gelezen en tot dit inzicht is gekomen, maar het is wat het is:-).

Ineens begreep ik waarom ik mezelf altijd anders heb gevoeld en wat de reden was dat veel mensen uit mijn omgeving mij hierin niet goed begrepen. Ik functioneer daadwerkelijk anders dan mensen die minder gevoelig zijn, vanwege mijn uiterst gevoelige zenuwgestel.


Om even een voorbeeldje te geven: ik ben ontzettend gevoelig voor geluid. Dit heb ik al van kleins af aan. Als er met een klappertjespistool werd gespeeld door andere kinderen dan rende ik met mijn handen over mijn oren weg van die plek. En dat was ook het geval bij ballonnen, vuurwerk, blaffende honden, harde muziek en ga zo maar door.

Dit leverde soms gevaarlijke situaties op, omdat ik als meisje van vier jaar oud, blind een drukke weg overstak om weg te komen bij het geluid.

Het dreef mijn ouders tot wanhoop, want ze konden maar niet begrijpen wat er met mij aan de hand was. En uiteindelijk eindigde ik bij de kinderpsychiater. Die deed een aantal gehoortestjes (je weet wel, met die irritante piepjes) en stelde vast dat ik een uitzonderlijk scherp gehoor had. En de oplossing..... Die was er niet. Ik moest er mee leven. En daar heeft de man absoluut gelijk in gehad. Niemand kende de oorzaak, wat het heel ingewikkeld maakte om uit te leggen aan andere mensen en dit stuitte, vanzelfsprekend op veel onbegrip. En nog steeds kijken mensen mij wazig aan als ik vertel dat ik ongeveer hetzelfde gehoor heb als dat van een hond. Voor de grap zeg ik er dan altijd bij: " Als iemand een hondenfluitje gebruikt om zijn hond te roepen, dan kom ik aan gehuppeld."


Ik heb echter in de loop van de jaren geleerd om maling te hebben aan wat andere mensen ervan vinden en bewaak mijn grens hierin. Ik zit, op zijn zachtst gezegd, niet fijn op een verjaardag waar het vol hangt met ballonnen. Ik vraag dan ook altijd of het mogelijk is om de ballonnen tijdelijk even weg te halen als ik er ben en ik heb er ook alle begrip voor als dat niet kan. Maar dan kies ik ervoor om op een andere dag langs te komen.


En zo heb ik met ieder aspect van mijn gevoeligheid leren omgaan, omdat onze maatschappij nu eenmaal niet is ingericht op (hoog) gevoelige mensen. Echter weet ik inmiddels dat het heel goed mogelijk is om mee te draaien in de drukke maatschappij van tegenwoordig, ook als je heel gevoelig bent. Mits je jezelf bewust bent van waar jouw specifieke behoeften liggen en je weet hoe je hiermee om moet gaan.


" Het mooiste wat je kunt worden is jezelf."

Ik werk, naast mijn praktijk, al vele jaren als maatschappelijk werker. Dit werk heb ik niet voor niets gekozen, omdat ik als gevoelig persoon mijzelf haarfijn kan afstemmen op de pijnen van de ander. Dit, gecombineerd met mijn enorme wilskracht om andere mensen te ondersteunen en te begeleiden, heeft ervoor gezorgd dat ik mijzelf altijd als een vis in het water voel in het werken met mensen.

Voor mij is het begeleiden en ondersteunen van mensen niet alleen werk. Het is een groot deel van mijn 'zijn'. Dit gevoel zit zo diepgeworteld in mij dat ik er niet aan kan ontkomen, al zou ik willen (maar dat wil ik niet:-)).


" Alles waar je ogen van gaan sprankelen, moet je doen!"

Mijn praktijk ben ik gestart, omdat ik jou als (hoog) gevoelige vrouw wil begeleiden en ondersteunen in het omgaan met je (hoog)gevoeligheid in een wereld die soms overweldigend kan zijn.

Ik heb zelf door schade en schande ontzettend veel geleerd in het omgaan met (hoog) gevoeligheid en kan met recht zeggen dat ik hierin mijn weg heb gevonden. Hierdoor kan ik nu keuzes maken die volledig bij mij passen, kan ik op tijd bijsturen als ik overweldig dreig te raken en weet ik wat ik moet doen om mezelf weer in een staat van ontspanning te brengen. En ik leer nog iedere dag.


Ik wil ontzettend graag met jou de kennis en vaardigheden delen die er voor nodig zijn om op een gezonde en ontspannen manier keuzes te maken die het beste bij jou passen.

Want pas als jij weet hoe jouw gevoeligheid werkt en hoe je hierin naar je eigen behoeften mag gaan luisteren, kun jij krachtig in het leven staan.


Zou je graag willen weten hoe jij als (hoog)gevoelige vrouw krachtig en ontspannen in het leven kan staan, dan heb ik iets waar je heel blij van wordt.


Ik heb namelijk Drie Gouden Tips voor je om te leren omgaan met overprikkeling die je direct kunt toepassen in je leven, waardoor je sneller weer kunt ontspannen op het moment dat het je even teveel wordt.


Heb je hier interesse in? Meld je dan aan via mijn website www.uniek-trainingencoaching.net of mail mij via info@uniek-trainingencoaching.net en ik stuur je direct mijn Drie Gouden Tips.
28 views0 comments

Recent Posts

See All