Search

Hoe ga je hiermee om, (hoog) gevoelig en de volle maan?


Hoe heb jij vannacht geslapen? Afgelopen ochtend om precies 7:23 uur was het volle maan. Heb jij er iets van gemerkt of heb je lekker geslapen en nergens iets van gemerkt?


Er gaan ontzettend veel verhalen rond over de tijd wanneer het volle maan. is Zo zou je energieker worden als het volle maan is, worden er meer kinderen geboren en er wordt beweerd dat er meer misdaden worden gepleegd als het volle maan is.

Het woord 'lunatic' in het Engels is afgeleid van de maan (luna).

Of deze verhalen op waarheid berusten is de vraag. Het is nooit wetenschappelijk aangetoond dat de volle maan invloed heeft op een stijging van het geboortecijfer of stijging van de criminaliteit, maar dat er iets gebeurt met de energie als het volle maan is, daar ben ik van overtuigd.


Zeker als je (hoog) gevoelig bent, kun je veel last hebben van de periode vóór en tijdens de volle maan. Met het blote oog is de volle maan soms wel 5 dagen zichtbaar en ik kan uit eigen ervaring vertellen dat ik, vaak al een tijdje voor de volledige volle maan, behoorlijk uit mijn doen kan zijn.

Vaak uit zich dat van slecht slapen tot onrust en zelfs een algeheel gevoel van malaise in mijn lichaam. En als de volle maan dan weer voorbij is, zijn de klachten ook verdwenen. Herken jij dit ook?


Op het moment dat het de periode is vlak voor de volle maan verandert de energie. De energie wordt steeds krachtiger en kan door jou, als (hoog)gevoelig persoon, heel goed worden aangevoeld, met name als het gaat om je psychische gesteldheid. Emoties en gevoelens kunnen worden versterkt en uitvergroot. Dit kan heel vervelend zijn als het gaat om vervelende gevoelens en emoties, maar het werkt net zo goed de andere kant op. Als jij in een positieve energieflow zit dan wordt dit net zo goed versterkt en kun je bijvoorbeeld ineens allerlei ingevingen krijgen waar je ontzettend blij van wordt. Je kan de kracht van de volle maan dus ook inzetten om extra gas te geven.


" Gebruik de volle maan om die zaken te manifesteren waar jij gelukkig van wordt."

Hoe kun je omgaan met de periode van de volle maan?


Als je onrustig bent, dan kun je proberen om voor het slapen gaan te mediteren of in ieder geval je gedachten tot rust te laten komen. Vaak is dit echter lastig, vanwege de onrust die in je zit. Ik vind het in ieder geval ingewikkeld om tot rust te komen met meditatie als ik het gevoel heb dat de energie door mijn lichaam jaagt.

Wat mij helpt is een bad of douche nemen en te visualiseren dat alle energie die mij tot last is, door het afvoerputje stroomt.

Een andere manier om met de onrust om te gaan is sporten of een ontspannende massage of behandeling ondergaan.


Het bewust inzetten van de krachtige maanenergie kan ook helpen om de onrust te verjagen, omdat je op dat moment de wervelwind in je kan kanaliseren. Zo ga ik het liefst schilderen, waardoor ik de energie kan uiten in de kleuren op het doek. Maar ook ideeën of plannen waar je al een tijdje mee rond loopt, kun je deze periode tot uiting laten komen (of in ieder geval op papier zetten:-)).


En tot slot, wees lief voor jezelf! Wees jezelf bewust waar de onrust, gevoelens en emoties vandaan komen en waarom ze ineens zo heftig bij je binnen komen. Het gaat weer voorbij, zoals alles voorbij gaat.

Stel niet te hoge eisen aan jezelf op deze dagen en laat het over je heen komen.


25 views0 comments

Recent Posts

See All