Search

Hoe houdt je als (hoog) gevoelig persoon jouw gevoel gescheiden van de ander?Door jouw haarscherpe intuïtie ben jij een persoon die erg empathisch kan zijn en ben je goed in staat om aan te voelen wat er in de ander omgaat. Jij hoeft maar weinig moeite te doen om de pijnen van een ander aan te voelen en kan vaak vrij snel de vinger op de zere plek leggen, soms zelfs zonder dat jij je er bewust van bent.

Je bent zo goed in het aanvoelen van de ander, dat het moeilijk kan zijn om te onderscheiden welke gevoelens van jezelf zijn en welke gevoelens bij de ander horen. Wat er dan gebeurt is dat de emoties van de ander een onderdeel van jou worden en jij kunt dan denken dat deze emoties van jou zijn.

De energie van de ander gaat in jouw systeem zitten en, indien de ander op dat moment op een lager trillingsniveau vibreert, ‘bevuilt’ dit jouw energie. Hierdoor kun je gevoelsmatig leeg gezogen worden. Vaak merk je dit pas op het moment dat je afstand hebt genomen van deze persoon. Je voelt je moe, geïrriteerd en het is moeilijk om positief te denken.


Je komt erachter of je de energie van een ander hebt over genomen, door bij jezelf na te gaan of je jezelf al zo voelde voordat je bij deze persoon was.

Door jezelf door de dag heen bewust te zijn in wat voor een energie je zelf zit, merk je sneller op als jouw gemoedstoestand in één keer verandert in een bepaalde situatie. Dan is de kans groot dat het gevoel dat je krijgt niet van jou is.

Op het moment dat je 's ochtends al niet lekker in je vel zit en hierdoor laag in je energie zit, dan heb je meer kans om gedurende de dag de energie van anderen over te nemen.

Daarom is het ontzettend belangrijk voor jou als gevoelig persoon om je trillingsenergie hoog te houden. Maar hoe doe je dat?


" Do not let the behavior of others destroy your inner peace."

- Dalai Lama-


Je kunt je trillingsenergie hoog houden door die dingen te doen, waar jij energie van krijgt. Doe iedere dag iets waar je hart een sprongetje van blijdschap van maakt. Iets waar jij een goed en fijn gevoel van krijgt en waar je hart van verwarmt. Dit kan al door een momentje voor jezelf te nemen met een kop thee op de bank, door je favoriete muziek te luisteren of door met een vriendin te bellen.

Wees jezelf bewust van je eigen gedachten en probeer deze zo positief mogelijk te houden. Betrap je jezelf op negatieve gedachten, probeer deze dan om te zetten naar positieve gedachten. En onthoud, alle beetjes helpen.

Wees lief voor jezelf en leg de lat niet te hoog.

En onthoud, je hoeft niet alle zorgen van de ander op jouw schouders mee te dragen, want ieder loopt zijn eigen pad. Het is fantastisch als je jouw licht mag laten schijnen op de weg van een ander, maar dan nog moet diegene zijn of haar eigen ervaringen opdoen en hier de lessen uit leren die voor diegene bestemd zijn.

Voel jezelf daarom niet bezwaard, je doet al zoveel!

Het gevoel tekort te schieten levert jou helemaal niets op en staat een positieve gedachtegang in de weg. Hoe beter jij in staat bent om positief over jezelf te denken, hoe beter jij er voor een ander kunt zijn zonder jezelf hierin te verliezen.


Dit alles klinkt vrij makkelijk, maar dat is het zeker niet! Om de simpele reden dat je iedere dag met mensen in aanraking komt die allemaal hun eigen energie met zich meedragen. En om je dan staande te houden als je zo gemakkelijk de energie van een ander oppikt, is echt wel een uitdaging en een leerproces.

Het vraagt om het aanleren van specifieke vaardigheden hoe jij prikkels op een goede manier kunt verwerken en inzicht in jouw belevingswereld.


Zou je hier meer over willen weten of denk je, ik kan hier wel wat handvatten bij gebruiken?

Meld je dan aan voor een GRATIS SESSIE via mijn website www.uniek-trainingencoaching.net of via het mailadres info@uniek-trainingencoaching.net.

14 views0 comments

Recent Posts

See All