Search

Hoe ontdoe ik mijzelf van ballast die mij alleen maar energie kost?
Als je het gevoel hebt altijd druk te zijn, geen rust te kunnen vinden en nergens echt tijd voor te hebben, dan is de kans groot dat je geen of slecht, onderscheid kan maken in hoofd- en bijzaken. Alles wat er op dat moment in je hoofd zit, lijkt op hetzelfde moment belangrijk te zijn. Hierdoor draait je hoofd overuren, want je moet alles tegelijk doen, alle ballen hoog zien te houden en je hebt het gevoel iedereen tevreden te moeten houden. Je bent in een cirkel terecht gekomen waar je volledig op de automatische piloot draait, je nergens meer echt bewust van bent en dat heeft ontzettend veel invloed op hoe je in je vel zit.

Als dit maar lang genoeg doorgaat, kom je in een vicieuze cirkel waar je geen uitweg meer ziet. Doordat, voor jouw gevoel, alles belangrijk is en alles direct gedaan moet worden, ontstaat er enorme stress en daarmee ook, kortsluiting in je hoofd. Op dat moment bent je al helemaal niet meer in staat om hoofd-en bijzaken van elkaar te scheiden waardoor je sneller dan je lief is, de afgrond dreigt in te gaan.


Om die reden geef ik je een aantal 'opruim-tips' om weer overzicht in je hoofd te krijgen en om je meer ruimte in je hoofd te laten voelen, zodat je weer in staat bent om hoofd- en bijzaken te kunnen onderscheiden.


De Eerste Tip:

Laat de vriendschappen los die maar van één kant komen en met één kant bedoel ik die van jou.

Je kent ze vast wel, van die vrienden of vriendinnen die jou altijd weten te vinden als er iets met ze aan de hand is, maar als jij er een keer doorheen zit, staan ze net bij de supermarkt om boodschappen te doen, moeten ze de hond uitlaten, is hun kind ziek waardoor ze echt even geen tijd voor je hebben of ze gaan zelf door het zoveelste diepe dal in hun leven met als gevolg dat jij naar hen zit te luisteren in plaats van zij naar jou.

En dit kan één keer gebeuren, misschien zelfs wel twee keer, maar als jij voor de zoveelste keer opbelt om even je verhaal kwijt te kunnen en je krijgt het zoveelste excuus te horen waarom het nu net even niet goed uitkomt, dan is het wel een beetje klaar.

Verwijder deze mensen uit je leven, want ze leveren je niets op. Het zorgt er alleen keer op keer voor dat je teleurgesteld raakt en je jezelf nog eenzamer voelt als dat je al deed.


De Tweede Tip:

Stop met negatief over jezelf te praten. Stop met praten in termen van 'kan ik niet', ' ben ik niet goed genoeg voor' en ' durf ik niet.'

Gedachten zijn ontzettend krachtig en als je dit soort dingen aan de lopende band tegen jezelf zegt, ga je er zelf in geloven. Als je tegen jezelf zegt dat je iets niet kunt dan is het bijna onmogelijk om het tegendeel aan jezelf te bewijzen. Je doet jezelf enorm tekort door jezelf iedere keer maar grenzen op te leggen. Je maakt je wereld ontzettend klein waardoor genieten van alles wat je hebt, ontzettend moeilijk wordt.

Door te denken in schaarste, ontwikkel je schaarste. Door te denken in overvloed, krijg je overvloed.

Denk bijvoorbeeld eens aan alles waar je dankbaar voor bent. Dat hoeven geen grote dingen te zijn, maar zit 'm juist in al die kleine dingen. Door jouw gevoel van dankbaarheid te vergoten, richt je jezelf automatisch al op overvloed en positiviteit.


De Derde Tip:

Je hebt het vast vaker gehoord:" Als je je huis opruimt, dan creëer je daarmee ook ruimte in je hoofd." Ik weet niet precies hoe het werkt, maar wat ik wel weet is dat het waar is. Misschien heeft het te maken met overzichtelijkheid. Als je ergens overzicht over hebt, dan geeft dit rust. Maar het heeft ook zeker te maken met loslaten. Vaak bewaren we spullen met een bepaalde reden, met een bepaald verlangen of herinnering. Het is goed om stil te staan bij de vraag of je die spullen nodig hebt hierbij of dat je ze misschien wel bij je draagt in je hart of juist los mag laten, omdat ze niet langer meer bij je horen.

Dus gooi overbodige spullen weg, ruim je kledingkast op en doe de kleding die je niet meer draagt, weg. Schenk alles aan een goed doel, want ook dat geeft een goed gevoel.


De Vierde Tip:

Maak je niet langer druk om wat anderen van je denken. Laat het los om de simpele reden dat je nooit iedereen tevreden kan stellen, en dat is prima. Het is absoluut niet nodig dat de hele wereld je een geweldige vrouw vindt. het is niet nodig dat iedereen vol lof over je spreekt. Het is niet nodig om complimenten van anderen te krijgen over wat je doet. Het is niet nodig dat iedereen je begrijpt.

Wat nodig is, is dat jij jezelf een geweldige vrouw vindt. Het is nodig dat jij vol lof over jezelf kunt spreken tegen anderen. Het is nodig dat jij jezelf dagelijks complimenten geeft over wat je allemaal voor elkaar weet te boksen op een dag en het is nodig dat jij jezelf begrijpt.

En begrijp me niet verkeerd, natuurlijk is het fijn als er een paar mensen zijn, en één is eigenlijk al genoeg, die je wel begrijpt, je wel waardeert en jou wel fantastisch vindt.... En geniet daar van en wees dankbaar dat er mensen zijn die op die manier naar je kijken. En de rest doet er niet toe.


De Vijfde Tip:

Laat al je pijn los. Laat pijn uit je verleden achter je, want het ligt niet voor niets achter je en sta open voor het NU. Dit klinkt ontzettend ZEN en misschien denk je: die heeft makkelijk kletsen.....

Maar ik heb ook niet gezegd dat dit advies makkelijk is. Dat is het absoluut niet. Maaaarrrr....... Het is wel de enige manier om volledig rust te kunnen ervaren in je hoofd en ruimte te kunnen creëren voor nieuwe ervaringen. Het is namelijk heel simpel. Zie het als zo'n glazen snoeppot. Als die pot vol zit met oude, uitgekauwde en keiharde snoep, kunnen er onmogelijk nog van die lekkere zachte winegums bij of iets van je andere favoriete snoepgoed. Je kunt niet even een graai doen in die pot om genietend te sabbelen op je winegum.

Kortom, er is geen ruimte voor iets nieuws, iets positiefs, iets waarvan je hart van gaat zingen.

Dus doe wat je moet doen om jouw oude pijn los te laten. Schrijf het van je af, verbrand iets, stomp iets in elkaar (bij voorkeur niets wat ademt) of zoek hulp hierbij. Maar maak het je prioriteit om los te komen van je pijn.


De Zesde Tip:

En dan last but not least: laat je wil om te alles te kunnen controleren los. De gedachte dat jij ook maar enige controle hebt over een situatie of over iets wat een ander doet, is een illusie. Het bestaat niet. De enige persoon waar je controle over hebt dat ben jijzelf. We willen graag denken dat we controle hebben over iets, het geeft ons een gevoel van zekerheid. Maar let wel, het is een valse zekerheid. Want we hebben gewoonweg de macht niet om anderen te controleren. En dat is maar goed ook!

Dit idee kan een gevoel van angst bij je oproepen. Maar weet dat die angst volledig ongegrond is. Je kunt het gegeven dat wij niets anders kunnen controleren dan onszelf, ook ervaren als een gevoel van vrijheid. Het betekent namelijk dat alles mogelijk is!

Hoe gaaf is dat. Alle opties liggen open, de wereld ligt aan je voeten. En jij hebt de macht om die keuzes te maken die het allerbeste bij jou passen! En dat is weer denken in overvloed.

Laat dus dingen gebeuren, op je af komen. Want je weet niet hoe iets gaat verlopen. Blijf positief en denk aan alles wat mogelijk is hierin. Het creëert ruimte en rust wetende dat je niet overal verantwoordelijk voor bent. Laat de verantwoordelijkheid bij de personen waar zij bij horen.


Zou je graag effectieve en eenvoudige tools aangereikt willen krijgen om deze zes tips werkelijk tot uitvoering te brengen? Zou je niets liever willen dan ruimte en rust in je hoofd ervaren om weer hoofd- van bijzaken te kunnen onderscheiden?

En zou je niets liever willen dan weer kunnen genieten van de mensen om je heen zonder dat je het gevoel hebt dat je er niets meer bij kunt hebben?


Dan heb ik een GEWELDIG VOORSTEL voor jou!!


Ik bied jou een GRATIS SESSIE aan waarin we in 20 minuten kunnen bepalen of ik iets voor jou zou kunnen betekenen als het gaat om het in de praktijk brengen van bovenstaande tips.


Zie je dit zitten, neem dan contact met mij op via www.uniek-trainingencoaching.net of bel mij via telefoonnummer 0621466881 en meld je aan voor een gratis sessie.

En wie weet heb jij binnen de kortste tijd weer die rust in je hoofd waar je zo erg naar verlangt!

22 views0 comments

Recent Posts

See All