Search

' Life is about moments...'
'Life is about moments. Don't wait for them. Create them', luidt de quote van Tony Robbins, Amerikaanse coach, spreker op podia met duizenden mensen publiek en schrijver van vijf bestsellers.

Ik volg Tony Robbins op social media, met name op Pinterest, omdat de man bekend staat om nog veel meer van deze geweldige, motiverende uitspraken. Als je Tony op beelden ziet dan kan het niet anders dan dat je erg blij wordt van zijn verschijning. Het is een gróóóte man ( ik geloof dat ie 2 meter is) met een enorm charisma en een dikke vette smile op zijn gezicht. Oké, zijn manier van doen is wel typisch Amerikaans en het is wat veel van het goede, maar het is niet voor niets dat deze beste man weet ik hoeveel volgers heeft over de hele wereld. Hij heeft wereldleiders gecoacht en zeg nu zelf, dat lukt je niet zomaar één, twee, drie.

En Tony zegt dus dingen die, vind ik althans, waar zijn.


Zo vind ik bovenstaande uitspraak dus echt geweldig, omdat het duidelijk aangeeft dat jij de regie over je leven in handen hebt. Jij bent de creator van je eigen leven. Dat is aan de ene kant dus geweldig nieuws, maar kan ook beangstigend zijn, omdat jij, en jij alleen, dus verantwoordelijk bent voor hoe je leven eruit ziet. Jij creëert je eigen toppen en dalen. Kortom, ben je niet tevreden met je leven, dan moet jij, en niemand anders, er iets aan veranderen.


Ik heb dit advies zelf ter harte genomen toen ik besloot om mijn eigen praktijk op te starten. En afgelopen week heb ik aan den lijve ondervonden hoe waanzinnig gaaf het is om je eigen successen te creëren!

Ik heb deze week echt een mega fijn gesprek gevoerd een medewerkster van een bibliotheek om te kijken óf en hoe we zouden kunnen samenwerken. En wat ging de energie stromen tijdens dit gesprek! Zowel bij mij als de medewerkster, waardoor we beiden zo enthousiast werden over onze samenwerking en we zo in de flow zaten, dat we beiden niet konden stoppen met zoeken naar projecten om in samen te werken. Hoe gaaf is dat! Naderhand stuiterde ik zo weer richting huis. Dankbaar voor deze prachtige samenwerking.


Maar dit kan ik niet alleen. Dit kan jij ook. Door te kiezen om in liefde en met vreugde naar dingen te kijken, in plaats vanuit angst.

Voor jou als gevoelige vrouw kan de wereld soms overweldigend zijn, waardoor je de neiging hebt om ingewikkelde situaties te omzeilen. Ik denk dan aan de momenten dat je buiten je comfortzone moet gaan, zoals bijvoorbeeld een lastig gesprek aan gaan, naar een drukke plek gaan of jezelf in een onbekende situatie begeven.

Als je in die situaties uit angst handelt ben je volledig uit je kracht. In plaats daarvan kun je vanuit liefde, vreugde en kracht de situatie bekijken. Hoe kun je ervoor zorgen dat je, ondanks de lastige situatie, toch in je kracht kunt blijven? Wat is de best mogelijke uitkomst (dus niet: wat is het ergste wat er kan gebeuren?), wat kun jij voor mooie lessen leren uit deze situatie?

Geef je energie aan de oplossing van een situatie en niet aan het creëren (of zelfs vergroten) van het probleem. Het klinkt allemaal ontzettend simpel..... en dat is het ook. Je moet jezelf alleen bewust worden hoe je tegen jezelf praat.

En als zo'n mega- happy Amerikaans 'you-can-do-it' coach jouw dat steuntje in de rug kan geven.... Hell, why not??14 views0 comments

Recent Posts

See All