Transparant.png
brush-3184356_1280.jpg
Workshop Intuïtief Schilderen

Ik ben werkelijk gek op kleuren. Van kleuren word ik zo ontzettend blij!

Dat komt, omdat alle kleuren een eigen energie hebben.

Iedereen kan deze energie waarnemen, maar niet iedereen is zich hier bewust van.

 

Het is niet voor niks dat mensen zeggen dat bruintinten 'warm' zijn en grijs- en blauwtinten als koeler worden ervaren.  Er is een reden dat bijvoorbeeld de politie  voornamelijk donkerblauw draagt en de kleur rood vaak voor waarschuwingen of gevaar wordt gebruikt. 

Zelf kun je ook met kleuren spelen als je jezelf hier bewust van bent. Zo kun je een bepaalde uitstraling creëren door de kleuren die je draagt en kun je jouw huis inrichten in de kleuren die jou aanspreken.

Dit gezegd hebbende, betekent dit dus dat jouw gevoelens gekoppeld zijn aan bepaalde kleuren en dit kan van moment tot moment verschillen. 

Om die reden is het zo ontzettend leuk, leerzaam en interessant om intuïtief te schilderen. 

Het intuïtief schilderen is niets anders dan schilderen op gevoel met de kleuren die je op dat moment aanspreken. 

Het betekent bewust je verstand op nul zetten en gewoon gaan!

En ook dat is een proces, want er is geen goed of fout..... Intuïtief schilderen is schilderen zonder oordeel..... Het is puur en alleen genieten van het bezig zijn met kleuren. Hoe fijn is dat?

Intuïtief schilderen is een prachtige activiteit voor (hoog) gevoelige mensen. Aan de ene kant, omdat juist wij zo makkelijk bij ons gevoel kunnen komen en aan de andere kant, omdat wij ook zo enorm van het oordelen zijn. En dan heb ik het over het oordelen naar onszelf toe. Ik weet uit ervaring hoe hard we tegen onszelf kunnen zijn, hoe hoog we vaak de lat leggen en hoe kritisch we naar onszelf kunnen kijken.

Met intuïtief schilderen ben je vooral zacht naar jezelf.... Alles is oké..... Er is geen goed of fout. Ga vooral doen, ga voelen en blijf weg uit je hoofd..... Dat is je enige opdracht als je mee komt doen met een workshop intuïtief schilderen.

En het ontzettend fijne van de workshop is dat je met gelijkgestemden bent, waardoor er zoveel gedeeld wordt, iedereen van elkaar leert en er een prachtige, liefdevolle verbindingen worden gemaakt.

Ik geef met regelmaat workshops Intuïtief Schilderen voor (hoog) gevoelige vrouwen, veelal in samenwerking met de plaatselijke bibliotheken.

Houd daarom deze website in de gaten als je interesse hebt om mee te doen.

Hier zullen de data gepland worden voor de nieuwe workshops en kun jij jezelf aanmelden.

Eerstvolgende workshop:

26 september 2020, locatie Bibliotheek Sliedrecht

17  oktobber 2020, locatie Bibliotheek Gorinchem